I have also decided to join the project and write about My Texas Alphabet twice a week.
Quesadillas are one of the dishes on the Tex-Mex menu which I learned to make from scratch. We enjoy having them from time to time. You can read here what I wrote about it some time ago.
Quesadillas to jedno z dań kuchni Tex-Mex bardzo popularnej w Teksasie. Nauczyłam się je przyrządzać i muszę dodać, że moje quesadillas smakują nam lepiej niż te serwowane w pobliskim miejscu z jedzeniem meksykańskim. Przepis jest dosyć łatwy więc przygotowanie quesadillas nie sprawia mi dużego kłopotu. Podaję do nich ryż à la Pol-Tex i smażoną fasolę w stylu meksykańskim. Nie będę ukrywać, że tę ostatnią kupuję gotową - w puszce.
Co potrzeba do zrobienia quesadillas (porcja na dwie osoby):
- pierś z kurczaka (pojedyncza) - pokrojona na małe kawałeczki,
- przyprawa do taco,
- mała cebula - pokrojona w kostkę,
- pół zielonej papryki pokrojonej na paseczki,
- żółty ser (ostry) - tarty,
- kilka kropel ostrego sosu meksykańskiego,
- 4 pszenne tortille,
- olej do smażenia mięsa, cebuli i papryki,
- masło do smażenia quesadillas (2 łyżki).
No comments:
Post a Comment